IEO Previous Year Question Paper for Class 5 (English Olympiad 2011)

ieo-previous-year-question-paper-for-class-5-english-olympiad-2011

Free Download for IEO English Olympiad 2011 sample papers for Class 5 from Kidpid.com. Try to solve previous year question paper and increase your chances to qualify for 2nd level English Olympiad Exam. Remember more you practice, more marks you will get in Olympiad exam.

IEO Previous Year Question Paper for Class 5 (2011)

WORD AND STRUCTURE KNOWLEDGE

FILL IN THE BLANKS BY CHOOSING THE CORRECT WORD.

1. There is very ______space left in the suitcase.

(A) little

(C) much

(B) few

(D) none of these

[showhide type=”1″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer: A

[/showhide]

 

2.____ people joined the protest against child labour.

(A) Few

(B) Several

(C) Much

(D) none of these

[showhide type=”2″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer: B

[/showhide]

 

3.  Oh no! Vishnu’s wallet is lying on the coffee table. He_______ have left it here last night.

(A) could

(B) must

(C) would

(D) none of these

[showhide type=”3″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer: B

[/showhide]

 

4. Don’t climb the wall without a rope. You______fall.

(A) must

(B) need not

(C) might

(D) none of these

[showhide type=”4″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer: C

[/showhide]

 

5. Mom lit the candle and the______filled the room.

(A) cent

(B) sent

(C) scent

(D) none of these

[showhide type=”5″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer: C

[/showhide]

 

6. The robbers had a hidden_______of diamonds and jewellery.

(A) cash

(B) cache

(C) kache

(D) none of these

[showhide type=”6″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer: B

[/showhide]

 

7. Potato chips are not______

(A) crisp

(B) crunchy

(C) juicy

(D) none of these

[showhide type=”7″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer: C

[/showhide]

 

8. Foreigners feel Indian food is very________

(A) creamy

(B) crunchy

(C) spicy

(D) none of these

[showhide type=”8″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer: C

[/showhide]

 

9. Rich food is always

(A) sweet

(B) salty

(D) none of these

(C) creamy

[showhide type=”9″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer: C

[/showhide]

 

(10-12) : HOW MANY WORDS ARE MISSPELT IN THESE SENTENCES?

10. A person who cannot reed or write is an iliterate.

(A) 3

(B) 2

(C) 1

(D) No error

[showhide type=”10″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer : B

[/showhide]

 

11. Chintu has a mischeivous look on his face.

(A) 3

(B) 2

(C) 1

(D) No error

[showhide type=”11″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer : C

[/showhide]

 

12. Our class leader is very strickt and unbiased.

(A) 3

(B) 2

(C) 1

(D) No error

[showhide type=”12″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer 12: C

[/showhide]

 

13. If you are in the pink of your health, you are________.

(A) sick

(C) tired

(B) hale and healthy

(D) none of these

[showhide type=”13″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer: B

[/showhide]

 

14. When you are in seventh heaven, you are__________.

(A) dead and gone

(B) very happy and excited

(C) on the 7th floor

(D) none of these

[showhide type=”14″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer: B

[/showhide]

 

15. My dog is bigger than your dog. The larger dog is______.

(A) yours

(B) mine

(C) ours

(D) none of these

[showhide type=”15″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer: B

[/showhide]

 

16. Keshav speaks English fluently but I cannot follow______accent.

(A) its

(B) his

(C) my

(D) none of these

[showhide type=”16″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer:  B

[/showhide]

 

(17- 25) : SPOT THE ERROR IN THE SENTENCES AND MARK THE PART THAT HAS THE ERROR.

17. Shashank (A) / thinked (B) / of a new plan (C) .
(A)

(B)

(C)

(D) No error

[showhide type=”17″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer : B

[/showhide]

 

18. Tushar (A) /  re-strung his (B) /  olden guitar.

(A)

(B)

(C)

(D) No error

[showhide type=”18″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer : C

[/showhide]

 

19. Nihal sympathized  (A) / for the old beggar (B) / and gave him Rs. 10.

(A)

(B)

(C)

(D) No error

[showhide type=”19″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer : B

[/showhide]

 

20. The sun (A) / rose (B) /       in the east.

(A)

(B)

(C)

(D) No error

[showhide type=”20″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer : B

[/showhide]

 

21. I met (A) /  an European tourist (B) /     I at the IPL cricket match.

(A)

(B)

(C)

(D) No error

[showhide type=”21″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer : B

[/showhide]

 

22. The bomb squad (A) / searched the baggages (B) / thoroughly.

(A)

(B)

(C)

(D) No error

[showhide type=”22″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer : B

[/showhide]

 

23. While he was (A) / in the US in the early 90’s (B) / he has learnt Spanish.

(A)

(B)

(C)

(D) No error

[showhide type=”23″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer : C

[/showhide]

 

24. Aneesh broke off (A) / when he failed (B) / in the exam.

(A)

(B)

(C)

(D) No error

[showhide type=”24″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer : A

[/showhide]

 

25. Arpitha is (A) / suffering by tuberculosis (B) / since 2010.

(A)

(B)

(C)

(D) No error

[showhide type=”25″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer : B

[/showhide]

 

(26-30) : CHOOSE THE CORRECT OPTION.

26. Children who are obese are healthy.

(A) True

(B) False

(C) NOT sure

(D) None of these

[showhide type=”26″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer : B

[/showhide]

 

27. The opposite of brave is

(A) courageous

(B) cowardly

(C) unbrave

(D) none of these

[showhide type=”27″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer : B

[/showhide]

 

28. The opposite of arrive is

(A) depart

(C) arrived

(B) go

(D) none of these

[showhide type=”28″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer : A

[/showhide]

 

29. Mr. Varun was demoted on hearing this he was ______

(A) sad

(B) satisfied

(C) happy

(D) none of these

[showhide type=”29″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer : A

[/showhide]

 

30. Your father is about to pay the bill in a restaurant but he realizes that he has not got his wallet. How will he feel at that moment?

(A) Happy

(B) Surprised

(C) Embarrassed

(D) None of these

[showhide type=”30″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer : C

[/showhide]

 

READING

A. READ THE FOLLOWING NEWS ITEMS AND CHOOSE THE APPROPRIATE HEADLINE:

31. Students of Plato International School went around the fort and museum as part of a heritage walk organized by the Heritage club.

(A) A walk to remember

(B) A walk into the past

(C) Walk the talk

(D) None of these

[showhide type=”31″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer: B

[/showhide]

 

32. All flights from Delhi in the morning were delayed by more than two hours due to the heavy fog.

(A) Fog, mist and snow

(B) Flights cancelled

(C) Heavy fog delays air-traffic

(D) None of these

[showhide type=”32″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer: C

[/showhide]

 

33. After a span of 20 years, actor Rishi Kapoor comes back as a hero on the big screen.

(A) Rishi makes his debut

(B) Rishi hangs his boots

(C) Rishi makes a comeback

(D) none of these

[showhide type=”33″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer: C

[/showhide]

 

34. J.K Rowling writes another book called Hogwarts after Harry.

(A) Latest Harry Potter book out on the stands

(B) Rowling does not rest

(C) New movie is released

(D) None of these

[showhide type=”34″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer: A

[/showhide]

 

B. STUDY THE TABLE AND ANSWER THE FOLLOWING:

Name of the Magazine         Description Price
Chef’s Delight (A) A monthly magazine for International Chefs Rs. 120
Teen Trumpet (B) A fortnightly magazine for boys and girls Rs. 60
The Green Warriors (C) For the eco-friendly people Rs. 40

35. Mrs. Seetha has two adolescent children. Which magazine would she like to place
an order for?

(A)

(B)

(C)

(D) None of these

[showhide type=”35″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer: B

[/showhide]

 

36. Ayush is pursuing a course in Hotel Management, which magazine should he ideally subscribe to?

(A)

(B)

(C)

(D) None of these

[showhide type=”36″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer: A

[/showhide]

 

37. An article on Saplings and its care, would ideally feature in which magazine?

(A)

(B)

(C)

(D) None of these

[showhide type=”37″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer: C

[/showhide]

 

38. A fortnightly magazine is published

(A) once a week

(C) every night

(B) twice a month

(D) none of these

[showhide type=”38″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer: B

[/showhide]

 

READ THE FOLLOWING TEXT BOX, APPEARING ON THE BACK WRAPPER OF A BOOK TITLED FATE OF THE MISSING MOUSE. BY JULIANNE

1. Stories on Computers can also be thrilling.

2. The suspense is well maintained.

3. The climax is hilarious.

39. The book can be classified under the category of

(A) mystery

(B) history

(C) tragedy

(D) none of these

[showhide type=”39″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer: A

[/showhide]

 

40. Climax is

(A) the beginning of the story

(B) an introduction written by someone famous

(C) the final scene

(D) none of these

[showhide type=”40″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer: C

[/showhide]

 

41. The story is hilarious so it makes you__________

(A) laugh

(B) cry

(C) tired

(D) none of these

[showhide type=”41″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer: A

[/showhide]

 

42. Mouse in the title refers to _______

(A) the hero

(B) a cartoon character

(C) the computer accessory

(D) none of these

[showhide type=”42″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer: C

[/showhide]

 

SPOKEN AND WRITTEN EXPRESSION

CHOOSE THE BEST OPTION TO COMPLETE THE DIALOGUE.

43. Rekha : Did you get the message from your sister?
Roshan :___________

(A) Yes, I have got the message.

(B) Yes, I am not sure.

(C) No, I am busy now.

(D) None of these.

[showhide type=”43″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer: A

[/showhide]

 

44. You miss a line when your teacher is dictating notes. What would you say?

(A) Tell that again

(B) Pardon

(C) Repeat ma’am

(D) None of these

[showhide type=”44″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer: B

[/showhide]

 

45. Salil: Did you win the match against St. Peter’s this morning?
Mustafa : No, we lost.
Salil        :

(A) Wow! Congrats!

(B) Cheer up! There is always a next time.

(C) Shame on you! They are an easy team!

(D) None of these.

[showhide type=”45″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer: B

[/showhide]

 

46. Do you have a lucky number?

(A) Yes, I do. It’s eight.

(C) I will not know.

(B) Yes, I don’t

(D) None of these.

[showhide type=”46″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer: A

[/showhide]

 

47. What kind of food do you like best?

(A) I like breakfast.

(B) I prefer dinner

(C) I like Chinese food.

(D) None of these.

[showhide type=”47″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer: C

[/showhide]

 

48. Mr. Humphrey : It was nice meeting you, Mr. Brown.
Mr. Brown        :__________

(A) Call me up later or send me an e-mail.

(B) Give me your business card.

(C) Thank you. I look forward to seeing you again.

(D) None of these.

[showhide type=”48″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer: C

[/showhide]

 

49. You are invited to my birthday party.

(A) Sorry, I won’t come.

(B) I might come, but don’t get your hopes up high.

(C) Thank you. I will certainly make it.

(D) None of these.

[showhide type=”49″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer: C

[/showhide]

 

50. Tourist : Can you direct me to the Gurudwara?
Boy        :______________

(A) Sorry, I won’t. I won’t help strangers.

(B) No. I don’t know who you are.

(C) Certainly. Go down the lane and turn right.

(D) None of these.

[showhide type=”50″ more_text=”See Answer” less_text=”Hide”]

Answer: C

[/showhide]

Related Articles

Responses

For Worksheets & PrintablesJoin Now
+